案例 > 住宅空间 > 案例详情
编辑精选

700㎡别墅 与庭院结合的缤纷之家

珠海  中信红树湾 |别墅 | 700㎡ |50万以上 |风格: 现代 法式
2024-04-16
46255

前言: 本案是我们在珠海 中信红树湾的700㎡的别墅项目,业主是有着自己独特审美,又愿意听取设计师专业意见的理想型甲方,所以设计效果的呈现,既存有业主的个性视角,随性而自由,又有设计师该有的严谨性,和谐而统一


The project is a 700-square-meter villa in Zhuhai, Red Tree Bay, where the client is an ideal party that possesses unique aesthetics yet is willing to listen to the professional opinions of the designer. Therefore, the presentation of the design not only reflects the client's individual perspective but also embodies the designer's meticulousness, resulting in a harmonious and unified outcome.

玄关

现代 玄关 法式 玄关柜

别墅的一层玄关入户是平时屋主出门散步回来才会使用,所以这个玄关没有做太多的柜子,足够收纳花园的工具与部分的鞋子就足矣

The ground-floor foyer serves as the entry point for the villa, typically used by the homeowner when returning from a walk. Therefore, minimal storage cabinets are installed in this foyer, just enough to accommodate gardening tools and a few pairs of shoes.

客厅

现代 客厅 法式

现代 灯具 客厅 沙发 法式

沙发墙 现代 地毯 客厅 法式

现代 客厅 法式 电视柜

现代 客厅 法式

弧形的结构带来空间形体上的流畅性,原木的底色也给空间带来温润的质感,个性的家具成为空间的点缀色,客厅,餐厅,园林,在这里都成为了彼此的对景,生活的场景,似乎在此变得温馨而精彩‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍

The curved structure adds fluidity to the spatial form, while the natural wood tones bring warmth to the space. Unique furniture pieces serve as accents, creating a harmonious interplay between the living room, dining area, and garden. Together, they form scenes of daily life, imbuing the space with a sense of warmth and vibrancy.

餐厅

现代 餐厅 法式

餐厅使用圆桌更适合国人的就餐习惯,餐边柜选的是成品,平时可以收纳餐厅的餐具,也让空间看起来更轻盈

Using a round dining table in the dining room is more suitable for Chinese dining habits. The buffet cabinet is chosen as a ready-made piece, providing storage for tableware and giving the space a lighter feel.

现代 餐厅 法式

餐厅与西厨的天花用圆弧的造型将两个空间连接在一起,地面又以木地板和瓷砖两个不同的材料将两个空间分区

The ceiling design in the dining room and the western kitchen connects the two spaces with curved shapes, while the floor is divided into two zones using different materials, wood flooring and tiles, delineating the two areas.

现代 餐厅 法式

镂空的屏风是为了阻挡楼与楼之间的视线,保证家里得隐私性,也能让室外的光线透进室内

The hollow screen is designed to block the line of sight between buildings, ensuring privacy indoors while allowing natural light to enter the room.

现代 餐厅 法式

现代 餐厅 法式

卧室

现代 法式 卧室

进入主卧前,我们增设了主卧玄关区这个空间,起到了进入卧室前的情绪过渡作用,同时是串联衣帽间的过渡灰空间

Before entering the master bedroom, we have added a vestibule area, serving as an emotional transition space before entering the bedroom. It also acts as a transitional grey space connecting to the dressing room.

现代 法式 卧室

推开子母门就来到了卧室,房间是女主人喜欢的法式风格,天花做了石膏线,结合软装的搭配,空间的浪漫气息迎面而来

Pushing open the French doors leads to the bedroom, designed in the style favored by the lady of the house – French. The ceiling features intricate plasterwork, combined with carefully selected soft furnishings, emanating a romantic ambiance throughout the space.

现代 法式 卧室

阳台纳入室内,为空间增加了一个休闲区,同时做了一个房间的水吧柜,这样平时就不需要跑到楼下喝水

The balcony has been incorporated into the interior, adding a leisure area to the space. Additionally, a water bar counter has been installed in the room, eliminating the need to go downstairs for a drink during leisure time.

现代 法式 卧室

衣帽间

现代 衣帽间 法式

衣帽间做了个中岛台,方便业主拿取饰品,梳妆台是原本的飘窗延伸出来的,房间都做了柜子,空间使用率极高

A central island counter has been added to the dressing room, making it convenient for the homeowner to access accessories. The vanity table extends from the original bay window, and cabinets have been installed throughout the room, maximizing space utilization.

卫生间

现代 法式 卫生间

现代 法式 卫生间

主卫是女主人喜欢的法式风格,泡澡区利用高低差分隔开不同的功能使用空间,墙面的马赛克装饰画也是定制的,在不同的光线下可以看到不一样的色彩

The master bathroom features a French-style design favored by the homeowner. The bath area is divided into different functional spaces using varying elevations, and the mosaic wall decoration is custom-made. It presents different colors under different lighting conditions.

书房

书房 现代 法式

书房 现代 法式

书房 现代 法式

书房 现代 法式

书房 现代 法式

二层公区的规划是学习和发展兴趣爱好的活动空间,平时可以陪伴小孩在此练琴,或阅读,或画画,享受亲子互动,增进感情共鸣

The second-floor common area is designed as a space for studying and pursuing hobbies. It serves as a place where children can practice playing the piano, read, or draw, fostering parent-child interaction and strengthening emotional bonds.

地下室玄关

现代 法式

现代 法式

原本昏暗密闭的负二层玄关区,通过对楼板顶部的开口设计,让负一层的光线和空气得以渗入,楼层之间的视觉延展,也增加了对话

The originally dim and enclosed vestibule on the basement level was transformed by introducing openings in the ceiling, allowing light and air to filter down from the floor above. This design not only brightened the space but also created visual continuity between the different levels, enhancing interaction.

现代 法式

地下室一层

现代 法式

地下室天井下方我们做了一块植物园,当白天日光照射下来时,光线照亮地下室与绿植,为空间带来了自然的气息

Below the basement courtyard, we created a botanical garden area. During the day, sunlight filters down, illuminating the basement and the greenery, infusing the space with a natural ambiance.

现代 法式

现代 法式

现代 法式

现代 法式

结合业主的生活需求,负一层的空间的规划与设计的形式顺势而为,儿童区旁的客厅因着建筑与地面的接触关系,便有条件设计了下沉式的客厅。下沉式客厅的正面因着正对采光天井,于是便有了一个精彩的庭院区。这种刻意的不刻意设计,让生活方式与审美变得圆融统一,也因此地下室成了家人使用率高的快乐园‍‍‍‍

Taking into account the lifestyle needs of the homeowners, the layout and design of the basement level were tailored accordingly. Adjacent to the children's area, the living room was ingeniously designed to be sunken, owing to the natural slope of the building and ground. This sunken living room, facing the skylight courtyard, creates a captivating courtyard space. This intentional yet seemingly effortless design approach harmonizes lifestyle and aesthetics, making the basement a joyful playground with high family utilization rates.

现代 法式

网友评论

珠海本森空间设计

广东省 报价:380-500元/平方米

经验标签:

旧房改造、豪宅、智能家居、别墅

报价范围:

380~500元/平方

擅长风格:

法式、现代简约、侘寂、意式极简

公司名称:

珠海本森装饰设计有限公司

简介:

本森空间设计事务所于2016年创立,团队在酒店、高端住宅、商业项目领域积累了丰富的设计经验,通过将零散的想法规整化,将具体的目标概念化,是团队思考创意的设计哲学。 自创立以来专注于建筑设计,室内设计,软装搭配设计以及灯光设计为一体的纯设计公司,我们为客户量身定制从沟通,专业设计,软装搭配直到业主放心入住的全程顾问式服务,凭借着用心就是态度的设计精神,以每个项目为代表作品为落地验收标准,以诚信服务为宗旨的管理制度,全程保障项目的落地效果。

查看更多

发现好物 查看更多好物
扫码查看更多案例
点赞
评论
小程序
扫码登录 账号登录
请打开家居杂志客户端“扫一扫”
忘记密码?
还没有通行证帐号?立即注册
其他账号登录: