案例 > 住宅空间 > 案例详情

集间设计 | 多维度的极简生活

成都  华润悦玺 |四室 | 158㎡ |50万以上 |风格: 现代 简约 现代简约
2023-10-11
20013

前言: 本案位于成都成华区万象城热闹商圈,屋主目前是单身男士,以后会作为婚房使用。独立书房是屋主最开始对家的重点想象,他喜欢看书,各种类型的书,他说“我喜欢不功利地看书,没有专门为了学什么而去看,人生没有办法什么都体验到,但可以从书里去体验不同的人生”,对于家的整体感觉希望能够看起来清爽一点,简单、不容易过时。房子保留两房,房子面积能满足功能使用但为了贴合屋主生活方式需要建立新的秩序。
The case is located in Chengdu Chenghua District Vientiane City bustling business circle, the owner is currently a single man, will be used as a marriage house in the future. Independent study is the focus of the owner of the home at the beginning of imagination, he likes to read books, various types of books, he said, "I like to read books without utility, there is no way to learn what to see, life has no way to experience everything, but you can experience different life from the book," for the overall feeling of the home hope to look fresh, simple, not easy to outdated. The house retains two rooms, and the area of the house can meet the functional use, but in order to fit the lifestyle of the owner, a new order needs to be established.

户型图

简约 户型图

原始结构图

简约 户型图

平面布置图

设计重点:

◾此户型有单独的入户鞋柜收纳,拆除入户与厨房隔墙,改变入户动线,增加玄关功能分区,形
迂回动线。

◾将厨房移动至生活阳台位置,打开客餐厅空间尺寸及视野。

◾增加西厨 高柜 操作台,导台功能,实现LDK一体化设计,让厨房、西厨、餐厅三个空间形成
联动,多元化使用场景。

◾根据功能需要,主卧使用空间不够,把主卧改至下方2个次卧,打通连接,做主卧加衣帽间主
生套房,增加收纳。

◾屋主想要更大的书房及书柜,将主卧变成书房,实现落地大书架 ,双人大长书桌。

◾根据屋主生活习惯,把洗衣机干衣机设置在次卫生间干区。

客厅

简约 客厅

简约 客厅

简约 客厅

厨房打开后,进门就是开阔的客餐厅区域,客厅整体色调上以白、灰、黑为基调,利用不同深浅的材料,家具软装,甚至是家电的展示面,利落地营造出层次丰富并富有质感的极简腔调。

After the kitchen is opened, the door is the open guest restaurant area, the overall color of the living room is white, gray, black as the tone, the use of different shades of materials, furniture soft installation, and even the display surface of household appliances, neatly create a rich layer and rich texture of minimalist tone

简约 客厅

简约 客厅

阳台有9m屋主没有想要打造花园阳台的需求因此设计师建议封进室内,方便打理、利用率高,空间也变得更敞亮。

The owner has no need to build a garden balcony, so the designer suggested sealing it into the interior, which is convenient to take care of, has a high utilization rate and makes the space more open and bright.

简约 现代 客厅 现代简约

简约 客厅

电视墙立面有三个门结构较多,设计师利用材质、颜色、弧形结合处理让整个面主次分明富有节奏感,隐形门设计让整个面更符合简洁的调性。电视下面设计隐形电视柜收纳游戏设备,结合壁炉恰如其分的凸出几公分让电视墙更立体。阳台的门垛是剪力墙必须物理性存在,设计师采用弧形设计过渡自然,弱化梁柱。

There are three door structures on the facade of the TV wall. The designer uses the combination of material, color and arc to make the whole surface clearly rich in rhythm, and the invisible door design makes the whole surface more in line with the simple tone. Under the TV, the invisible TV cabinet is designed to store the game equipment, and the fireplace is properly protrude a few centimeters to make the TV wall more three-dimensional. The door stack of the balcony is a shear wall must exist physically, and the designer adopts the arc design to transition naturally and weaken the beam and column.

简约 客厅

简约 客厅

简约 客厅

主卧门结合餐厅柜定制隐形门,让空间更加整体利落。

The master bedroom door is customized with the dining room cabinet to make the space more neat.

简约 客厅

简约 客厅

为了赋予空间更多的戏剧性,沙发背景采用了不锈钢材质,利用凹凸结构增加空间层次。不锈钢背景搭配弧线的布艺沙发,让客厅有了科幻电影的复古腔调。

In order to give the space more drama, the sofa background is made of stainless steel, and the concave-convex structure is used to increase the level of space. The stainless steel background and curved fabric sofa give the living room a retro tone of science fiction movies.

餐厅

简约 餐厅

简约 餐厅

简约 餐厅

简约 餐厅

西厨区域分担厨房功能,烤箱、冰箱外移留出厨房更多操作、收纳空间。餐厅也设置了储物柜,收纳生活中的日常杂物。餐厅在硬装上摒弃复杂的造型,以白色为主点缀黑色家具,在选用家具的时候尽显设计师心思,利用有结构变化的餐桌搭配不同样式的餐椅,让整体空间干练而有细节。

The western kitchen area shares the kitchen functions, and the oven and refrigerator are moved out to leave more operation and storage space in the kitchen. The restaurant also has lockers to store the daily clutter of life. The restaurant abandons the complex shape on the hard installation, mainly embellishes the black furniture with white, and shows the designer's mind when choosing furniture. The table with different styles of dining chairs is used with structural changes, so that the overall space is concise and detailed.

简约 餐厅

简约 餐厅

厨房移动到了生活阳台的位置,打开客厅视野,设计师在餐厅区域增加了西厨、高柜和操作台,实现LDK一体化。岛台和餐桌形成洄游动线,呈现不同模式的生活场景。屋主一直喜欢木质材质,设计师在餐厅墙植入了木质元素,增加空间温度。

The kitchen was moved to the position of the living balcony, opening the view of the living room, and the designer added a western kitchen, high cabinets and operating stations in the dining area to achieve LDK integration. The island and dining table form migratory lines, presenting different modes of life scenes. The owners have always liked wood materials, and the designers inserted wood elements into the dining room walls to increase the temperature of the space.

书房

书房 简约

书房 简约

一整面的书柜让现有以及以后添置的各类书籍有了好去处,对面是2.4米的大书桌,像走进了属于自己的图书馆。阳台门上面预留了投影幕布,朋友聚会或一个人独处的时候可以电影、游戏……

A whole side of the bookcase allows existing and future additions of all kinds of books to have a good place, opposite is 2.4 meters of large desk, like walking into their own library. A projection screen is reserved above the balcony door, and when friends gather or are alone, you can enjoy movies and games...

书房 简约

书房 简约

这间独立书房是屋主最开始对家的重点想象,使用白、木、咖等颜色和材质,让人感觉平和、松弛。书柜整齐排列,书桌一体式设计,符合整个空间调性。

This independent study is the focus of the owner's imagination of the home at the beginning, the use of white, wood, coffee and other colors and materials, making people feel peaceful and relaxed. The bookcase is neatly arranged, and the desk is integrated in design, which conforms to the tonality of the whole space.

厨房

简约 厨房

厨房延续外面的硬装,让厨房便于打理、视觉清爽。

The kitchen continues the hard outfit outside, making the kitchen easy to take care of and visually refreshing.

卫生间

简约 卫生间

卫生间做了干湿分离,洗衣机干衣机也设置在次卫干区。

The toilet was separated from dry and wet, and the washing machine and dryer were also set up in the secondary trunk area.

主卧

简约

简约

主卧以柔和的色调为主,墙面以自然肌理搭配灯光营造出轻松的睡眠环境。

The master bedroom is dominated by soft colors, and the walls are naturally textured with lighting to create a relaxed sleeping environment.

简约

简约

简约

两间次卧,被设计师整合打通,形成一间带衣帽间、主卫、就寝区的主卧套房,做足收纳,充分提升居住品质。

The two secondary bedrooms are integrated by the designer to form a master bedroom suite with cloakroom, main bathroom and sleeping area, which is sufficient storage and fully improves the living quality.

网友评论

集间设计

四川省 报价:180-400元/平方米

工作年限:

12年

报价范围:

180~400元/平方

擅长风格:

现代、侘寂、自然风、混搭

擅长类别:

住宅公寓、别墅

公司名称:

集间设计

职务:

设计总监

公司地址:

四川省成都市高新区盛安街401号天合凯旋南城B座15层1513室

团队规模:

12

服务地区:

成都及全国

简介:

【2023】
第九届芒果奖中国住宅创意奖
安德马丁发现中国好设计年度推荐设计师
【2022】
2022PChouse Award私宅设计大奖全国TOP100设计师/机构奖
2022PChouse Award私宅设计大奖年度TOP100作品奖
2022年设计先行者西南赛区TOP10
好好住2022营造家奖年度设计TOP500
【2021】
第十届筑巢奖专业提名奖
2021安德马丁发现中国好设计年度推荐设计师
2021她设计奖年度最佳空间作品
金案奖(2021-2022)- 全国优胜奖
金住奖-中国(成都)十大居住空间设计师
中国家装设计百强人物(2021-2022)
2021年芒果奖2020中国

查看更多

发现好物 查看更多好物
扫码查看更多案例
点赞
评论
小程序
扫码登录 账号登录
请打开家居杂志客户端“扫一扫”
忘记密码?
还没有通行证帐号?立即注册
其他账号登录: