DNA邸内设计 | 空间辗转 随光而动

户型:三室 面积:150平米 预算:50万以上 城市:杭州 小区:钱塘御景 2021-07-22
前言

该项目是位于杭州市的150平米公寓,方案中最大的改动是将北面采光较差的两间客房墙体拆除,融合过道空间后形成宽敞方正的空间体量,同时通光量也大幅提升,我们将之与客厅位置的进行转换,很大程度上改变了原有空间关系和生活动线。此外,通过主次卧的转换为空间增设了独立的储物间,北阳台内包设置中西厨分区,公卫干湿分区等一系列措施将改善型住宅的配置进一步提升。

空间展示
户型图

原始结构图

将北面采光较差的两间客房墙体拆除,融合过道空间后形成宽敞方正的空间体量,我们将之与客厅位置的进行转换,很大程度上改变了原有空间关系和生活动线。此外,通过主次卧的转换为空间增设了独立的储物间,北阳台内包设置中西厨分区,公卫干湿分区等一系列措施将改善型住宅的配置进一步提升。

This project is a 150m² apartment located in Hangzhou. project is to demolish the wall of the two bedrooms with poor lighting in the north. After the integration of the corridor space, a spacious square space volume is
客厅

空间为表达简洁明快的视觉,材质的使用上追求连贯而分明。墙面温润的石材纹理,顶面天然的胡桃木纹,划分了空间主要的两个块面。

The space expresses concise and lively vision and the use of materials pursues coherence and clarity. The warm stone texture of the wall and the natural walnut grain on the top surface divide the two main areas of the space.

材质丰富的对立面,与之相反,是大面积的留白,为视线停留做缓和,也增强了空间对比度突出主次分明。

The opposite of the rich material is a large area of white space, which eases the line of sight, and also enhances the spatial contrast to highlight the primary and secondary distinctions.
书房

原有承重墙体阻隔了客、餐厅,产生了生硬的空间关系。为满足屋主的轻度办公使用,将书房置于客厅一侧,将水平面向餐桌延伸,起到整合多样功能、模糊空间界限的作用。

The original load-bearing wall cut off the living and dining room, produced stiff spatial relations. In order to meet the office use of the house-owner, the study room is placed on the side of the living room, horizontally extending towards the dining table, which plays a role in integrating multiple functions and blurring the space boundaries.

从客厅望去,视线停留之处,立面层叠了各个功能区。

The view from the living room, where the line of sight stays, various functional areas are stacked on the facade.
餐厅

客、餐、厨各区域交互连通却又不相互干扰。

The areas of the living room, dining room, and kitchen are interconnected without interfering.

厨房

原北面阳台被改造成西厨空间,承接了餐厅和厨房之间空间过渡,原本较小的厨房空间也得到极大的扩展。

The original north balcony was transformed into a space of western-style kitchen, undertook the excessive space between dining room and kitchen, and the space of original kitchen was greatly expanded.
卧室

以白色和木色两种简单的材质来表达整个卧室空间的安静、平和,加以强烈的线条感来进一步刻画细节轮廓。

With two simple materials white and wood are used to express the quietness of the bedroom, and a strong sense of lines is used to further depict the details of the outline.

衣帽间

儿童房

DNA邸内设计

地区:浙江省    杭州报价:150-400元/平方米

作者:DNA邸内设计 认证设计机构

DNA是90后设计师通过打乱,重组再汇集的新生代设计团队。形成建筑、室内、软装、产品于一体的专业设计体系。
我们通过设计去表达智慧和极简主义的愿望。设计是触觉,感官和情感的细致处理,是将空间提升到智能生活的表达。当现代主义与流行趋势碰撞时,使大众重新意识到感官记忆才是产品艺术的最终表达方式,DNA专注于对产品资源的探索,了解产品是DNA打入年轻人市场的第一步。因此我们的作品更是反映了人类对于安逸和未知的渴望。
软装设计费150-200元/平方,硬装设计费260-400元/平方

在线联系我
扫码登录 账号登录
请打开家居杂志客户端“扫一扫”
忘记密码?
还没有通行证帐号?立即注册
其他账号登录: