案例 > 整屋案例 > 案例详情

实景首发丨雅趣

户型:三室 面积:160㎡ 预算:50万以上 城市:深圳 小区:领翔华府 2021-10-15
风格: 现代简约
前言

这个时代,有人贩卖焦虑,有人兜售低级,虚拟世界中充斥着的廉价善良,让我们无所适从。也许我们该学习古人,寻得雅趣,“躲进小楼成一统,管他春夏与秋冬”在普世浊流中独立自洽,在日常生活中寻得书酒茶花。

空间展示
户型图

户型图

户型图

本案屋主志趣高雅,喜欢弹琴看书,静坐赏花。这次新家的设计,希望能够在满足平时生活习惯的基础上提升空间内涵。结合主人平日的兴趣,我们将书酒茶花融入设计,打造可观可游的质感空间。

【书】客厅空间重新规划之后,获得更大的空间尺幅,靠墙的整排原木书柜,为屋主闲时看书留下充足空间。

【酒】餐厅规划出独立岛台,偶有朋友来访,围坐岛台,小酌闲饮,惬意时光大抵如此。

【花】客厅和卧室均将阳台纳入其中,透过宽阔窗户,外界的桃红柳绿映入室内,居室多了自然意趣。
客厅

客厅

公共活动区秉持开放式的设计理念,打通客厅与相邻小房间的隔断,并将阳台纳入其中,大空间的形与势由此显现出来。木色与素简白铺就干净的空间底色,软装家具可以在空间中徐徐展开,打造出干净优雅的大客厅。

The public activity area adheres to the open design concept, opens up the partition between the living room and the adjacent small room, and includes the balcony, which shows the shape and potential of the large space.

客厅

客厅

北欧表情的皮埃蒙特式组合沙发,以其对空间强大的包容性,适应多种情景下的空间需求。沙发后留白区域,搭配整排的原木展示柜,为屋主的弹琴、读书留下施展之地。

客厅不设主灯,分列有序的筒灯根据人在空间中的活动动线布置,光影之下,朗阔空间表露出独特的温柔情绪。阳台凭借宽阔的落地窗,成为天然的观景台,放上一张单人椅,蝉鸣虫吟的夏夜,赏半轮新月,品一盏清茶。

The Piedmont combined sofa with Nordic expression, with its strong inclusiveness to space, meets the space needs under a variety of scenarios. The blank area behind the sofa is matched with the whole row of log display cabinets to leave a place for the

客厅

阳台引入客厅的光影,肩负起延展与深化设计的重任,对自然的韵味不做过多修饰,直抒出空间明朗的艺术腔调。造型简约的落地灯以黑白两色,传达出屋主对至简空间的追求,灯光洒落,照亮沙发一角,打造一片适宜静读的自在天地。

木色与白色作为空间主调,以极简的配色,让进入者聚焦于材质本身,直接越过了纷呈色彩带来的干扰。用“润物细无声”的概念,唤醒空间与人的共鸣。


The balcony introduces the light and shadow of the living room, shoulders the important task of extending and deepening the design, does not modify too much the charm of nature, and directly expresses the artistic tone of clear space

客厅

电视背景墙不饰它物,极素至简的元素,让每一次观影都能心无旁骛,沉浸其中。下方斗柜,以深色木质和黄铜,将时光携刻其中,储物功能之外,复古怀旧的意味尽皆显现。经典方块状组合沙发搭配木质单人椅,营造出惬意放松的空间氛围,一家四口或坐或卧,在客厅中享受难得的休闲时光。


阳台利用与客厅隔墙的夹角打造高柜,将洗衣机、烘干机完美收纳其中。增设的洗手池与储物柜,让家务打扫、洗衣收纳更加方便。



The TV background wall is not decorated with other things, and the extremely simple elements enable you to concentrate and immerse yourself in the film every time. The bucket cabinet at the bottom is carved with dark
厨房

厨房

拆除餐厅与原有厨房隔断,设计岛台,增加空间西厨功能。靠墙的一整排储物柜做出不同规格的储物格,满足多种储物需求,为中厨区的收纳减负降压。

白色大理石与温润原木结合,打造出刚柔并济的岛台,绿叶鲜花置于其上,空间的生命力被悄然激发。


Remove the partition between the restaurant and the original kitchen, design the island and increase the function of western kitchen. A whole row of lockers near the wall make storage grids of different specifications to meet a variety of storage needs and reduce the burden and pressure for the storage of the Chinese kitchen area.
餐厅

餐厅

客餐厅在视觉上毫无阻隔,经由两侧自然光引导,呈现出统一大气的居室氛围。以合中有分的理念,将餐厅区域地面抬高,明确客厅与餐厅功能上的不同。由客厅进入餐厅,高低落差的地面也让空间过渡更有趣味。
The guest restaurant is visually unobstructed and presents a unified and atmospheric living atmosphere guided by natural light on both sides. With the concept of integration and division, raise the floor of the restaurant area and clarify the functional differences between the living room and the restaurant.

餐厅

餐厅

餐厅

餐厅

餐厅

餐厅

木地板去掉收口条,空间空间过渡更加连贯,在横向空间上整体性更强。餐桌、餐椅均选温润原木,造型上也摒弃繁复装饰,以纯粹的色彩和布局,探讨空间的更多可能。

两盏玻璃吊灯形成的光域,将餐桌裹入其中。为静心烹调的食物打上一层柔光滤镜,视觉上的美好体验,更能激发味蕾。

The closing strip is removed from the wooden floor, the space transition is more coherent, and the integrity is stronger in the horizontal space. The dining table and dining chair are made of warm and moist logs, and the complex decoration is abandoned in modeling. More possibilities of space are discussed with pure color and layout

餐厅

由客厅望向餐厅,顶部错落的几何造型,丰富空间层次,不同的体和面,赋予用餐空间新的定义。靠墙的斗柜融合流畅弧线,与原木搭配,互为成就,打造清雅的餐厅收纳展示之地。


Looking from the living room to the restaurant, the geometric shapes scattered on the top enrich the spatial levels, and different bodies and surfaces give a new definition to the dining space. The bucket cabinet against the wall integrates a smooth arc and matches with the log to achieve each other, creating an elegant place for the storage and display of the restaurant
卫生间

卫生间

次卧空间洗手区、马桶区、淋浴区依墙次第展开。一体式台盆下方设置收纳空间,解放洗手台台面,下方局部留空,形成轻盈的视觉效果,从实用角度来看,也更方便打理清洁。筒灯、灯带、镜体灯,多光源交织,次卫更显明亮通透。

The hand washing area, toilet area and shower area of the second bedroom space are carried out in order according to the wall. A storage space is set under the integrated basin to liberate the countertop of the wash table, and the lower part is left blank to form a lightweight visual effect.

卫生间

主卫内套于主卧,为屋主夫妻打造专属洗漱空间。高级灰大理石大砖通铺墙面,造就内敛高级的洗漱氛围。壁挂式马桶,将排水组件隐入墙中,卫生间在视觉上更显简约清爽。通透玻璃划出干湿区,明确的功能分区,洗漱泡澡一气呵成。

洗澡区规划出部分空间设计一体式澡盆,下方开出出水口,搭配专门的地漏,避免积水烦恼。

The master bathroom is set in the master bedroom to create an exclusive washing space for the owner's husband and wife. High grade grey marble large bricks are paved on the wall to create an introverted and high-grade washing atmosphere
卧室

卧室

卧室

主卧延续素雅简洁的设计风格,藤编、原木、奶油白,渲染着柔软包容的气息。厚实的床垫,揽着归家后略显疲惫的身躯和灵魂,回归沉稳与平静。

The master bedroom continues the simple and elegant design style, with rattan weaving, log and cream white, rendering a soft and inclusive atmosphere. The thick mattress, holding the slightly tired body and soul after returning home, returns to calm and calm.

卧室

卧室

卧室

床头靠背融入八角藤编技艺,看似简洁朴素的外表之下,折射出时尚的清新韵味。床头两侧对称布置精巧小柜,形成规整的视觉之美。抽象理性与具体象征相互渗透,球形的床头灯,将国人骨子里对圆的喜爱融入其中。

The bedside and backrest are integrated with octagonal rattan weaving technology. Under the seemingly simple appearance, it reflects the fashionable fresh charm. Exquisite cabinets are symmetrically arranged on both sides of the bedside to form a regular visual beauty.

卧室

卧室

墙体向内套卫生间方向内推,增大卧室的空间尺度,床尾布置梳妆台和五斗柜,空间也丝毫不见局促。梳妆台纵向延伸,拓展收纳空间,避免因化妆品种类较多,造成收纳不便的烦恼。柜体与木地板材质上形成呼应,经由日光渲染,呈现出纯净自然的空间形貌。

The wall is pushed inward in the direction of the inner toilet to increase the spatial scale of the bedroom. The dresser and chest of drawers are arranged at the end of the bed, and the space is not cramped at all.
书房

书房

空间重塑,拆除有阻空间功能性发挥的隔墙,原有两间小房合二为一,配备床衣柜、书桌,房间兼顾书房与客房两种功能。

蜂巢帘将窗外光线过滤,投射到室内的光影犹如黑白琴键,随时间变化弹奏出无声的乐章。

Remodel the space, remove the partition wall that hinders the function of the space, and combine the original two small rooms into one, equipped with bed, wardrobe and desk. The room takes into account the two functions of study and guest room.

境相设计

地区:广东省    深圳报价:350-500元/平方米

工作年限:

8年

报价范围:

350~500元/平方

擅长风格:

现代、简约、美式、现代简约

擅长类别:

住宅公寓

公司名称:

深圳市境相设计有限公司

职务:

设计总监

服务地区:

深圳

简介:

我们坚持「设计会说话的房子,实现有情感的家」,设计团队经验丰富、实力过硬,并且不断保持学习进取,将最新的设计理念用于实践。我们坚信,好的设计绝不停留于表面,而是从实用、美观、情感交流等出发,打造真正的“家的容器”!

境相荣誉
Award-winning experience
2020年荣获 红棉中国设计奖 年度优秀极简空间设计奖;2020年荣获 金堂奖年度杰出私宅软装设计奖;2020年荣获 好好住营造家奖百强;2020年荣获 40 UNDER 40 中国(深圳)设计杰出青年;
2020年荣获 中国(广东)住宅设计精英榜10强;2019年荣获 深圳中国设计新锐奖;

查看更多

在线联系
扫码登录 账号登录
请打开家居杂志客户端“扫一扫”
忘记密码?
还没有通行证帐号?立即注册
其他账号登录: